Elektriker

Elektriker med säkerheten i fokus

En av de vanligaste orsakerna till att det uppstår bränder och sker olyckor i svenska hem är problem med elen. Felaktiga eller bristfälliga elinstallationer, utdaterat material och gamla lösningar kan vara mycket farliga. Vänd dig till oss så kommer vi ut och ser över ditt elsystem.

Att ditt hem har ett säkert elsystem är ditt ansvar, men samtidigt något som ett proffs bör hantera. Elsäkerhetsverkets regler för vad du får göra själv är mycket begränsade och det är av en god anledning. Det har skett många olyckor där människor tror att de har gjort rätt och sedan orsakat bränder eller dödliga stötar för att en enstaka tråd har skruvats fast i fel hål. Om du har köpt en ny bostad är en av de första saker du bör beställa en besiktning av elsystemet för att försäkra dig om att elsystemet verkligen är säkert och att det följer gällande normer.

En elbesiktning kan gärna beställas redan i samband med bostadsbesiktningen mot dolda fel, för att du ska ha extra säkerhet eller kan påverka priset om det visar sig att det finns något som behöver åtgärdas.

Välkommen att kontakta oss om du behöver en elektriker som kommer ut för att besikta din bostad i Vasastan.

Snygga och prydliga elinstallationer.

Extra säkerhet med jordfelsbrytare

Om din bostad inte har en jordfelsbrytare eller om den skulle vara över 20 år gammal bör du se till att installera en eller byta ut den existerande. Sedan år 2000 gäller att alla nyproducerade bostäder ska utrustas med jordfelsbrytare och sedan 2004 skall jordfelsbrytare installeras när ett elsystem ändras eller byggs ut - men i ett flertal äldre lägenheter i centrala Stockholm finns fortfarande elsystem med många år på nacken och utan denna extra säkerhet. En jordfelsbrytare är en enkel och relativt billig försäkring som kan hjälpa till att rädda liv. Hör av dig till oss så kommer vi ut och tar en titt. Testa din jordfelsbrytare en gång i halvåret genom att trycka på testknappen. Fungerar den inte är det hög tid att ringa ut en elektriker.

Om du har barn är det viktigt att hemmet barnsäkras. Petskydd bör finnas i alla eluttag och kabeln till apparater såsom vattenkokare och brödrostar bör dras ut när de inte används. Vi kommer gärna ut och ger förslag på passande åtgärder om du känner dig osäker.

Dags att byta ut ojordade uttag

Ojordade eluttag finns också kvar i ett stort antal äldre fastigheter i Vasastan. Dessa bör bytas ut snarast möjligt för högsta möjliga säkerhet i din bostad. Reglerna har varit olika under olika årtionden så det finns ibland rum med blandade uttag - något som inte är tillåtet idag. Det är också vanligt att man hittar eluttag som ser ut att vara jordade, men jordkabeln är inte ansluten när man väl skruvar bort skydsskåpan. Se till att ta ut en elektriker för att göra en ordentlig kontroll. Det kan vara svårt att få ut ersättning av sitt försäkringsbolag om det visar sig att det har funnits brister i bostaden och något händer.

Välkommen att kontakta oss om du vill få en ordentlig översyn av ditt elsystem eller om du vet att det finns något som behöver åtgärdas. Vi har den behörighet som krävs, lång erfarenhet från ett stort antal kunder och lägger stor vikt vid att du ska få ett säkert elsystem som fungerar precis så som du vill ha det.

Vår vision är att ge dig bättre och säkrare el!